(Boh) Speciálně pro Fatalku. „Jsem v pořádku a docela si svou journey užívám, kočičko! Na 110%. Moc se na tebe těším. Snídaně v Louvre?“ Bohyně
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eblGD5yuid8]
Milá Fatalko, nějak moc z blízka jsem poznala všechny tvoje postřehy za minulý týden. Byla jsem jako „mladice“ na zájezdu 55+.Měla jsem okolo sebe rychlé a neumyté důchodce na dovolené /letecky/ u moře. Ano byly tam i fajn paní, kterým by nikdo nehádal 69, ale bylo tam i dost pánů s manželkami, kteří seděli u večeře ve zcela rozeplé a rozhalené košli nebo vytahaném nátělníku. Jiné slovo než fuj mě nenapadá. Co mi nejde nikam zařadit v mojí hlaviče je výlet do Albánie a návštěva dvou restaurací, kde se čísníci chovali tak předpisově, že jsme měla pocit, že někde za rohom je kamera a točí se tady film. Tolik kontrastu jsem ještě nezažila. Už ti někdo u nás doma přinesl ve výletní restauraci u jezera polévku tak, že byl hluboký talíř na mělkém talíři a podložen ubrouskem? A k dezertu – jablku na talířku – přiložili malý nožík? Kde se to ti číšníci naučili a proč to dělají, když všude kolem je prach, polorozbořené domy a na ulici perou ženy v lavoru na zemi prádlo? Na kole se jezdí běžně ve dvou /jeden na sociči/ atd. Je to snad tím, že už nechtějí ten marasmus a odrazili se od pomyslného dna? Třeba musíme až na to dno? Těším se na zimu. Kabáty hodně ukryjí :-). Dantu
myslím, že tohle je věc výchovy. Když je člověk zvyklý umět stolovat a upravit se, tak to bude umět, i kdyby všichni kolem jedli v rozhalence s chlupoatou hrudí, už proto že je to jeho přirozenost. Myslím, že tohle se do lidí natlouct nedá. Já taky nejsem dokonalá, špatně držím skleničku, nevyznám se v příborech a krevetu jsem snědla i s ocáskem, ale základní návyky jsou základní návyky. Polévku servírovanou tak dokonale, jak popisuješ jsem nezažila mnohokrát, a nejde jen o výletní restaurace, bohužel. Asi se takový přístup nikdy nestane normou, ale u nás jde asi teď především o to aspoň trochu se snažit. Srdečně zdravím!
3 komentářů
dantu
Děvčata, zařadil se mi komentář o článek kupředu. No, vy si s tím poradíte. pa
dantu
Milá Fatalko, nějak moc z blízka jsem poznala všechny tvoje postřehy za minulý týden. Byla jsem jako „mladice“ na zájezdu 55+.Měla jsem okolo sebe rychlé a neumyté důchodce na dovolené /letecky/ u moře. Ano byly tam i fajn paní, kterým by nikdo nehádal 69, ale bylo tam i dost pánů s manželkami, kteří seděli u večeře ve zcela rozeplé a rozhalené košli nebo vytahaném nátělníku. Jiné slovo než fuj mě nenapadá. Co mi nejde nikam zařadit v mojí hlaviče je výlet do Albánie a návštěva dvou restaurací, kde se čísníci chovali tak předpisově, že jsme měla pocit, že někde za rohom je kamera a točí se tady film. Tolik kontrastu jsem ještě nezažila. Už ti někdo u nás doma přinesl ve výletní restauraci u jezera polévku tak, že byl hluboký talíř na mělkém talíři a podložen ubrouskem? A k dezertu – jablku na talířku – přiložili malý nožík? Kde se to ti číšníci naučili a proč to dělají, když všude kolem je prach, polorozbořené domy a na ulici perou ženy v lavoru na zemi prádlo? Na kole se jezdí běžně ve dvou /jeden na sociči/ atd. Je to snad tím, že už nechtějí ten marasmus a odrazili se od pomyslného dna? Třeba musíme až na to dno? Těším se na zimu. Kabáty hodně ukryjí :-). Dantu
Femme Fatale s Bohyní
Milá Dantu,
myslím, že tohle je věc výchovy. Když je člověk zvyklý umět stolovat a upravit se, tak to bude umět, i kdyby všichni kolem jedli v rozhalence s chlupoatou hrudí, už proto že je to jeho přirozenost. Myslím, že tohle se do lidí natlouct nedá. Já taky nejsem dokonalá, špatně držím skleničku, nevyznám se v příborech a krevetu jsem snědla i s ocáskem, ale základní návyky jsou základní návyky. Polévku servírovanou tak dokonale, jak popisuješ jsem nezažila mnohokrát, a nejde jen o výletní restaurace, bohužel. Asi se takový přístup nikdy nestane normou, ale u nás jde asi teď především o to aspoň trochu se snažit. Srdečně zdravím!