Rybníček podle Bohyně

(Boh) Musím, já prostě musím! Musím se pochlubit. Mé kulinářské umění dosáhlo takové úrovně (až si přečtete recept, tak pochopíte, že opak je pravdou), že jsem se svým receptem na „rybníček“ vyhrála degustační sadu sicilských olivových olejů Frantoi Cutrera Grand Cru (ano, trochu krkolomný název, ale co… Jupí!) Jsem absolutnně nadšená a dojatá. Má výhra potvrzuje fakt, že i když nejste pravá hospodyňka, žehlíte jen v nejnutnějším případě, nezašíváte, máte paní na úklid a cosi jako jíška, drobenka a kapání jsou vám absolutně cizí, i tak můžete vyhrát v kulinářské soutěži. Stačí, abyste byla dostatečně originální a kreativní. A to já byla. (Bod pro mě. Yes! Yes!! …Asi bych si měla snížit dávku Coldrexu, jinak zešílím…)
Jak to všechno začalo… V rámci svého nadšení pro vaření (viz příspěvky o koze a kuřeti) jsem brouzdala u Cuketky a našla odkaz na soutěž od Mlsných dárků. Žádali si recept, kde je přítomný olivový olej. No a tak jsem jim ho napsala. A vyhrála.  (Jupí! Jupí! Lala lala lá)

Zde je můj vítězný recept na „Rybníček„:
S láskou vezmete nepříliš hlubokou misku, nebo dezertní talířek a nalejte na něj !kvalitní! (opakuji kvalitní) olivový olej. Pokud máte chuť, můžete trochu posolit a zakápnout
!kvalitním! (opakuji kvalitním) balsamikem.
Dále budete potřebovat ciabattu, italský chléb nebo obyčejnou focacciu. (Když píšu obyčejnou, mám na mysli pravou focaccciu, žádné kaiserky, dalamánky nebo sójové rohlíky. Náhražky do tohoto receptu, stejně jako do našich životů, nepatří!) Pečivo rozkrájíte na kostky nebo necháte jen tak a je hotovo.
Kousky pečiva namáčíte do „rybníčku“ a maximálně si to užíváte. Pro případ, že jste doma sami, víno se nehodí, neb by to byl znak alkoholismu – sami doma pijí jen alkoholici. Pokud ovšem máte přátele, pozvěte je, otevřete láhev dobrého (ach jak já se nerada opakuju, ale musí to být, !kvalitního!) vína, nakrájejte víc pečiva a z rybníčku udělejte Rožumberk. Není nic lepšího!

Ingredience:
– kvalitní olivový olej
– sůl
– kvalitní balsamico
– pravé italské pečivo
– opravdoví (nemusí být až tak kvalitní) přátelé
– láhev/láhve kvalitního vína

   Kdyby někoho zajímalo, co přesně jsem vyhrála, Cuketka již měl tu čest oleje otestovat a musím přiznat, že se nemůžu dočkat, až výhra dorazí. Tímto varuju všechny zaměstnance pošt:“Ruce pryč od mé výhry!“ A ještě jednou děkuji Mlsným dárkům za projevenou důvěru! Děkuji!
(www.mlsnedarky.cz)

Příspěvek byl publikován v rubrice Co se nám honí hlavou, culinaria, Tasted On Us...Aneb vyzkoušely jsme se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů u Rybníček podle Bohyně

  1. Pingback: Moje první fondue aneb oslava obžerství podle Bohyně | Ditalend – Jak to vidí blondýna

  2. Market napsal:

    Bohyne,ze srdce Ti gratuluji k vyhre!! :) mimochodem,rybnicek miluji,objevila jsem asi pred 3 roky :) MNAM! zrovna dnes byl…a brzy bude zase :) bez kapru a jinych ryb,proste jen tak,s pecivem a mozna i s vinem ;) a dekuji Ti za tak kouzelny nazev teto pochutinky! konecne si v hlave budu moct pojmenovat to,na co budu mut chut! :)

  3. udvouverunek napsal:

    Och, to je dokonalé! :-)
    Úplně cítím z příspěvku tvou radost a nadšení a vůbec se nedivím, že jsi vyhrála, ten recept je totiž vážně třeskutě originální!! ;) Šikovná, jen tak dál, tvé kuchaření se vyvíjí skvělým směrem! (bez ironie)
    Verunka

  4. Anonymní napsal:

    Než jsem si přečetla „příspěvky“ napadla mě věta : V jednochusti je nejen krása, ale i dobrota.
    Ńemusíme umět moc vařit.Stací vařit jen z toho nejlepšího. Potom jíme i méně a užijeme si to.
    Jen tak dál. Každopádně upřímně gratuluji k výhře.
    p.s. vzpomněla jsem si na tvojí dávnou výhru od jedné zahraniční televizní společnosti a také na vyhraný milónu korun – ve Státní bance ČR. To by nebyl také špatný článeček. Doporučuji zpracovat do blogu. Už tenkrát si byla soutěživá. :-) a výhry se jen hrnuly. Tentorát to bude určitě jinak.

  5. Rybníček se mi líbí jako název, asi to začnu také používat. Tak tedy rybníček mám také ráda a gratuluji k výhře (v jednoduchosti je krása).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *